Activiteiten in omgeving van Bossolasco en de Langhe

Naast het prachtige heuvellandschap van de Langhe, is er in dit gebied veel te doen. Voor zowel de levensgenieter als de sportieve toerist is deze streek een fantastische plek om te bezoeken.

Golfen

De omgeving van Bossolasco biedt een ruime keus uit goede golfbanen. In de meest mooie landschappen kan je een balletje slaan. In Turijn ben je de hele dag zoet op een golfbaan met maar liefst 36 holes, maar er zijn nog veel meer banen in de buurt, bijvoorbeeld in Cherasco, op zo’n 30 kilometer van Bossolasco. Het zijn prachtige banen, vaak zonder al te veel medegolfers. Lees meer over deze golfbanen.

Wandelen en fietsen

In de heuvels van de Langhe lenen zich voor prachtige wandelingen of fietsentochten met een sportfiets of e-bike. Er zijn talloze wandelpaden door dorpjes en tussen de wijnvelden.  In Alba, op 20 kilometer afstand van Bossolasco, kan je sportfietsen huren en in Novello zijn e-bikes te huur. Wij hebben goede contacten met een fietsverhuurbedrijf die de fietsen komt afleveren en weer ophalen bij de appartementen.

Een avontuurlijke avond? Ga mee met Maurizio, een echte Trifulau (truffel jager) en zijn hond en zoek naar truffels in de bossen rond Bossolasco. Lees meer over deze spannende avond activiteit: truffle hunting langhe

Motorrijden

Piëmonte heeft prachtige wegen in de heuvels en bergen die door hun bochtige parcours bij uitstek geschikt zijn voor motorrijders. Casa del Tulipano verwelkomt ook motorrijders en beschikt over een overdekte en afgesloten ruimte waar motoren gestald kunnen worden. Vind de mooiste motorroutes in Piëmonte.

Tennis en zwemmen

Bossolasco heeft een openbare tennisbaan en zwembad. Heerlijk om eerst een potje te tennissen, vervolgens in het water te springen en je dag af te sluiten met een heerlijke pizza naast het zwembad. Het openbaar zwembad is te vinden bij Pizzeria Max op loopafstand van Casa del Tulipano. Het zwembad is voor rolstoelgebruikers goed bereikbaar.

Festivals

Je kan het zo gek niet bekenden, of de Italianen maken er een feestje van. Heerlijk als je het ons vraagt! Zo zijn er in onze omgeving bijvoorbeeld kaas- en wijnfestivals, truffelfestivals, groentefeesten, kastanjefeesten, het jaarlijkse jazzfestival van Monforte d’alba ‘MonfortinJazz’ en heel veel andere interessante culturele activiteiten. Er is voor iedereen wel een leuk evenement in Piemonte!

Slow Food

Een hoogtepunt is het Slow Food fenomeen van de Langhe. De naam zegt het al, het is de tegenhanger van fastfood. Te herkennen aan het slakje op de deur: als je haast hebt moet je hier niet gaan eten. Alle maaltijden worden namelijk ter plekke vers bereid, er wordt niets van tevoren klaargemaakt. En dat proef je, geloof ons…het is het wachten waard. Geen tijd om lang te lunchen, dan is een bezoekje aan Eataly Lingotto, in Turijn, een supermarkt, delicatessenwinkel en restaurant ineen, zeker aan te raden!

Wijnproeven

Wie van wijn houdt, moet een bezoekje brengen aan een van de vele wijnhuizen die het gebied rijk is. Vergeet ook het WiMu, het wijnmuseum in Barolo niet. Pak de auto, motor of maak een mooie wandeling door de wijnvelden. Rijd door de prachtige omgeving met groene heuvels en zie de wijnranken schitteren in de zon. Bij veel van de wijnhuizen kan je aankloppen voor een ‘degustazione‘ een proeverij. Salute!