Bossolasco

Bossolasco, ‘La perla delle Langhe‘ is een dorpje dat leeft. Een dorpje waar mensen waarde hechten aan het uiterlijk van hun huis. Een dorpje om beter te leren kennen. 

Dorp van de rozen

In het centrum zie je combinaties van gekleurde panden en historische gebouwen met overal rozen tegen de gevels van de huizen. Niet voor niets staat het dorp bekend als ‘Il Paese delle Rose’, oftewel: het dorp van de rozen. In mei komen de rozen tot bloei en wordt het dorp volop versierd met kleurrijke bloemen. Alles in het centrum is prachtig gerestaureerd en goed onderhouden. Met een kleine 700 inwoners ademt Bossolasco authentieke Italiaanse mentaliteit. 

Winkels

In het dorp vind je onder andere een kleine supermarkt, een Farmacia, een Tabaccheria, een postkantoor met Bancomat. Sla vooral pasticceria, caffetteria, cioccolateria en gelateria L’Albero delle Galline niet over, de winkel van patissiers Isabelle en Sebastien. Elke zondag staat er een rij van mensen voor de deur om de meest smakelijke Italiaanse gebakjes en bonbons te kopen. De patissiers gebruiken nog antieke methoden en grondstoffen voor zijn producten. Hij creëert zoveel klassieke en originele smaken waar je gewoonweg niet uit kunt kiezen! In het winkeltje Da Laura is van alles te koop zoals kleding, schoenen, parfum, speelgoed en schrijfwaren.

Restaurants

We doen een paar suggesties. De totaal gerenoveerde drogisterij La Drogheria di Langa is nu een sfeervol restaurant met terrasje en winkeltje. Je kunt er typisch Piemontese specialiteiten eten en daarnaast verkopen ze leuke antieke spulletjes,  jams, wijnen, olijfolie en nog veel meer. Favoriet bij onze gasten! In de avond kun je er een lekkere cocktail drinken. In Albergo Ristorante Alte Langhe lunch je buiten onder de druiven en kan je ‘s avonds dineren. Voor een lekkere pizza ga je naar de gezellige Pizzeria Max waar ook het openbaar zwembad is te vinden. In de kleine Osteria Enoteca Del Camino heerst een knusse sfeer waar je zowel binnen als buiten in de kleine tuin kunt eten. Echt culinair genieten en heerlijke Piemontese specialiteiten proef je in restaurant Al Biancospino, op een steenworp afstand van Casa del Tulipano. Alle restaurants in Bossolasco bevinden zich op korte afstand van Casa del Tulipano en zijn zowel met de auto, maar ook lopend goed bereikbaar.

Voor meer informatie: visitbossolasco